Open avond Vrijmetselaarsloge Branding

Castricum: Slaaf van je genen of vrij mens

lezing woensdagavond 29 november 2023, 20 uur (inloop v.a. 19:30)
openbaar / toegang: € 5,- (incl. een kopje koffie of thee en drankje na de lezing)
Loge Branding, Dorpsstraat 113, 1901 EK, Castricum
klik hier om je aan te melden

Zijn wij meer dan onze genetische aanleg? Ligt alles al vast bij onze geboorte? Hebben wij wel keuzes in ons leven, kunnen wij anders worden dan onze ouders, die ons hun genetisch materiaal gaven? Maken onze opvoeding en omgeving iets uit en zo ja, waar hebben die wel of geen invloed op? Was Marseljes keus voor de vrijmetselarij bijvoorbeeld een vrije keus?

Paul Marselje is als spreker te gast bij loge Branding in Castricum. Hij gaat in de lezing ‘Slaaf van je genen of vrij mens’ diep in op het gegeven dat wij steeds meer de indruk krijgen alsof ons lichaam niet anders is dan een voorgeprogrammeerde machine die mogelijk, als wij opgroeien, nog wat aanpassingen ondergaat, veel meer ook niet. Maar is dat zo?

Boeiende vragen in een tijd waarin ontdekt werd dat er aan ons DNA geknutseld kan worden. Paul Marselje neemt de luisteraar mee langs de zich razendsnel wijzigende inzichten en nieuwe onderzoeken uit de laatste twee decennia. En wat betekent het allemaal voor hemzelf? Wil hij wel op zijn vader lijken? Een boeiende avond vol informatie en persoonlijke bespiegelingen

Paul Marselje (70) is een ervaren spreker. Daarnaast heeft hij een bestuurlijke achtergrond. In het dagelijks leven is de oud-wethouder van Haarlem voorzitter van een eerstelijnszorg maatschap en een uitgeverij. In 2015 gaf hij weer toe aan een andere liefde, de muziek. Als singer-songwriter keerde hij in 2015 terug met zijn vierde Nederlandstalige album ‘Een ander gezicht’. Marselje is oud-voorzittend meester van een vrijmetselaarsloge. Bovendien was hij langdurig lid van het hoofdbestuur van Orde van Vrijmetselaren in Nederland.

Iedereen is welkom om Paul Marselje over dit intrigerende onderwerp te horen en er met hem en met elkaar over van gedachten te wisselen.